Voor het 40-jarig bestaan van het koor werd groots uitgepakt. Drakentraan was een bijzondere show. 25 verschillende popnummers waren geselecteerd en werden gezongen in hun originele taal. Daar doorheen was een mooi zelfgeschreven verhaal gemaakt waarin de songs qua sfeer en tekst ieder een plaats hadden gekregen.

Een tovenaarsgezin met vader, moeder en dochter leeft op een rots bij het dorp in het grote bos. Op haar veertigste verjaardag krijgt moeder een mysterieus spinnewiel maar er blijkt een vloek op te rusten. Zij prikt zich en verandert in een boosaardig mens. Alleen de tovenaar kan haar genezen maar daarvoor heeft hij een zeldzaam ingrediënt nodig: ... de traan van een draak.
Omdat de tovenaar al oud is moet dochter Roos op zoek naar de draak in het donkere bos, waar nog nooit iemand uit is teruggekeerd. Onderweg zal zij vele gevaren moeten trotseren. Haar betoverde moeder zal de één na de andere betovering op haar afvuren. Hoe moet zij een traan bemachtigen van die verschrikkelijke, vuurspuwende draak? Ze weet het zelf niet. Ze zoekt en krijgt hulp van anderen, maar uiteindelijk is zij het toch zelf die het voor elkaar krijgt. De kracht van het gevoelige lied speelt een belangrijke rol.

Artistieke leiding:
Dirigent en arrangeur: Dirk Kokx
Regisseur: Sonja Hoedeman

Script:
Sonja Hoedeman, Dirk Kokx, Nico Leijten en Arndt van Ruremonde

Met medewerking van:
Junior school of dance onder leiding van Minouche Meijer Moers
School voor hedendaagse dans onder leiding van Annette Waterschoot

Orkest van 23 enthousiaste muzikanten. Allemaal vrijwilligers.

The Prayer - zoals uitgevoerd in Drakentraan

Dit is één van de fraaie songs uit de show, gezongen door Myrthe Boot en Jeroen Renders.
TÒP