• 1969 – 2001: Sincère wordt opgericht als jongerenkoor en luistert vele missen in de St. Petrus-banden kerk op. Vanaf 1993 wordt de binding met de kerk minder en komen meer eigen producties tot stand, inclusief bijpassende kleding en choreografie. Sincère voert een aantal kerstproducties uit en haar eerste grote productie "Anders dan de Rest" (1998) en maakt de eigen CD "Celebrate".
  • 2001-2012: Sincère gaat verder als zelfstandige vereniging. Onder leiding van Dirk Kokx laat Sincère haar creatieve kant zien. : "One Sensation", de musicals "Jozef en zijn Mieterse Familiespektakelshow" en "Dick Turpin", een Proms-concert en de spektakelshow "Drakentraan" in 2009 om het 40-jarig jubileum van Theaterkoor Sincère te vieren kwamen onder andere tot stand. De tweede megashow "Huizenjacht", inclusief orkest en professioneel regisseur, volgt in 2012. Om de producties financieel veilig te realiseren voor de vereniging, richtte Sincère in 2004 de Stichting Theaterproducties Sincère op.
  • 2013-2018: Sincère gaat door op de ingeslagen weg en geeft vele optredens. Denk aan het Proms-podium samen met Karin Bloemen en Jamai, "Thunder Rock Night", de Bevrijdingsfeesten in Son, deelname aan diverse korenfestivals (waaronder Rooi Vol Koren in Sint-Oedenrode, korenmiddag St.Oedenrode), openluchtoptredens (o.a. bij Zonhove en in de kiosk in Son), deelname aan Musicals in Motion in het Parktheater in Eindhoven en een exclusief kerstoptreden in De Zwaan.
  • 2019 – heden: Een hoogtepunt van de laatste jaren is de herdenking van de bevrijding 75 jaar geleden op 13 september 2019. Samen met de Sonse Harmonie ontroerde Sincère het halve dorp met een onvergetelijk “Remember September”-concert op het Kerkplein in Son. Direct daarna volgde de viering van het 50-jarig bestaan van Theaterkoor Sincère op 24 en 25 oktober 2019 met twee jubileumconcerten in het Vestzaktheater, waarbij een nieuw logo is geïntroduceerd. Een lang gekoesterde wens kwam uit in het weekend van 31 maart t/m 2 april 2023 met de uitvoering van onze eigentijdse Passion Son en Breugel.

TÒP