Angelo Smulders

Op 7-jarige leeftijd begon Angelo met zijn eerste pianolessen. Na afronding van de middelbare school volgde hij de studie Schoolmuziek en 2 jaar Lichte Muziek aan het Brabants Conservatorium. Tijdens deze periode is ook de liefde voor het koor ontstaan.

In eerste instantie leidde hij diverse jongerenkoren waaronder Sincère in de jaren '80. Later volgde close-harmonygroep Just Us welke vele successen behaalde en waarvoor hij eigen arrangementen schreef. Hij produceerde een aantal CD’s en componeerde nummers voor zowel koren als solisten, waaronder Willeke Alberti. Daarnaast volgde hij studies aan het S.N.K. op het gebied van de lichte koormuziek in Nederland en volgde hij allerlei workshops.

In 2005 werd Angelo geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten binnen de lichte koormuziek in Nederland. In 2016 werd hij dirigent van Popkoor Kolok uit Helmond en vanaf 2019 is hij weer dirigent bij Theaterkoor Sincère. Naast het muzikaal leiden van koren speelt hij in diverse orkesten o.a. de “Calling Elvis Tribute Band” waar hij ook de arrangementen voor schrijft. Nog steeds worden er door hem workshops gevolgd, maar zelf geeft hij ook workshops. Dit natuurlijk om de kwaliteit van de zangmuziek in het algemeen, maar zeker die van Sincère, Just Us en Kolok te waarborgen.

 

TÒP